Влюбеният Шекспир

Постановъчен екип

Въз основа на сценария на
Марк Норман & Том Стопард
Адаптиран за сцена от
Лий Хол
Оригинално поставен в Уест Енд от Дисни Тиатрикал Продъкшънс & Соня Фридман Продъкшънс, режисиран от Деклан Донелан, и съгласно дизайна на Ник Ормерод, с музика от Пади Кънийн

превод Андрей Аврамов
постановка и музикално оформление Андрей Аврамов
сценография Теодора Лазарова
костюми Яна Дворецка
песни Любомир Денев
хореография Татяна Янева
фехтовка Николай Градинар
фотограф Антон Даскалов

Както всеки човек, Великият Шекспир също е бил млад, буен и копнеещ за любов. И няма как гениалното му творчество да не е преплетено с неговите вълнения, надежди и разочарования. За съжаление, до нас са достигнали много малко факти за личния живот на Барда от Стратфорд. Това е повод за появата на най-различни теории и версии за авторството на творбите му, а също и за неговата личност. Естествено, това не намалява значимостта на поезията и пиесите подписани с името на Уилям Шекспир.
Нашата интерпретация на сценария на „Влюбеният Шекспир“ – филм отличен със 7 награди Оскар, показва младия Уил в момент на творческа криза: той отчаяно търси своята муза… И когато я открива в лицето на Виола, се разгаря една невъзможна любов… „Уви, любовният поток не винаги е безметежен“ – предразсъдъците на тогавашното общество потушават пламналите чувства. Но точно тази обречена любов се превръща в творчески импулс за раждането на великата трагедия „Ромео и Жулиета“.
Пиесата е разказ за едни актьори, които се обединяват и преодоляват всички препятствия, за да създадат нещо красиво. „Влюбеният Шекспир“ е обяснение в любов към театъра като изкуство. В спектакъла има поезия, музика, танци, фехтовка и… живо куче! Точно както е било по времето на Шекспир!

Андрей Аврамов – режисьор

МЯСТО
ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ
АНТРАКТ
ЦЕНА НА БИЛЕТИТЕ
Голяма сцена
2:25
Не
25 лв., 30 лв., 40 лв.

Участват

Loading..

Билети

Loading...