.
.

Луцифер 16+

Постановъчен екип

от Хосе Варлета
превод Мариана Манолова
сценичен вариант и постановка Николай Младенов
сценична среда и костюми Боян Арсов и Николай Младенов
музикално оформление Мартин Каров

моноспектакъл на БОЯН АРСОВ

драматург Богдана Костуркова
втори асистент режисьори Яна Каменова/Ива Станчева

фотограф Петър Петров

"Луцифер е намигане към святото и идва да ни каже, че несвятото е органична необходимост, за да съществуваме пълноценно в този така порочен свят. Луцифер е забавен кабаретен негодник, който с хумора си ще свидетелства от първо лице, за да докаже на света, че трябва да го заобичаме и да си дадем сметка, че вкусът от истинския живот е и горчив, и много сладък, а пътят е непрестанното ходене по ръба на острието. Всичко това поднесено възпитано и с вкус, но въпреки това - вече сте предупредени, че този спектакъл е едно кабаре, забранено за целомъдрени уши и преди всичко - изключително забавен."

Николай Младенов, режисьор

"ЕДНО КАБАРЕ… ЕДИН БУКЕТ/ПЕЛИН ОТ БОГОХУЛСТВО
Преди време едно съмнение пърхаше в главата ми: разбираме ли реалната необходимост от съществуването на злото? И търсейки отговора на този въпрос, се роди идеята за „Искам думата“, изхождайки от религиозното схващане, че е необходим един виновник за всичко лошо случващо се в света.
А какво би се случило, ако Ева не беше яла от забранения плод, след като е била изкушена от Него? За християнството това е началото на човечеството, но ако „змията“ не съществуваше в това уравнение, къде щяхме да бъдем ние сега? И тъй като би било трудно да потърся директно обяснение от Бога за това, още повече и не вярвайки в неговото съществуване, реших да напиша този текст, за да докажа създаването на дявола и на бащата на лъжите, който според написаното и е необходим също толкова, колкото и неговият антагонист. Още повече, че можем да отидем на небето, само ако сме правили добро, но ако не съществува злото, как ще правим/измерваме доброто?"

Хосе Варлета, автор

МЯСТО
ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ
АНТРАКТ
ЦЕНА НА БИЛЕТИТЕ
„COMEDY BAR Happy Сатира“
75"
Не
25 лв., 30 лв.

Loading...

С участието на

Loading..

Билети

Loading...