Празнуваме Татяна Лолова

На 10-ти февруари 2024-та година се навършват 90 години от рождението на актрисата Татяна Лолова.
По този повод на 13 февруари от 19:30 ч. на Голяма сцена в Сатиричен театър „Алеко Константинов“, съвместно с продуцентска компания „АРТО плюс“ ЕООД и с подкрепата на БНР и БНТ ще има специално събитие, по повод 90-та годишнина на една от най-ярките актриси, озаглавен „Празнуваме Татяна Лолова“. Директорът на Сатиричен театър „Алеко Константинов“ Калин Сърменов ще събере различни поколения актриси, които ще изпълнят части от популярни текстове от пиеси, в които е играла Татяна Лолова на сцената на театъра. Ще има и изненади. Калин Сърменов, който е един от любимите колеги на Татяна Лолова през годините на работата й в Сатиричния театър и един от героите й в книгата „Дневници и делници“ (издателство „Книгомания“) е режисьор на събитието.

За Татяна Лолова
Татяна Лолова е една най-популярните и обичани български актриси, една от създателите на Сатиричния театър „Алеко Константинов“.
Родена на 10 февруари януари 1934 г. в София. Завършва актьорско майсторство при проф. Стефан Сърчаджиев във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 1955 г. Същата година дебютира на професионална сцена в Драматичен театър „Сава Огнянов“ гр. Русе.
През 1957 г. става първата актриса, официално назначена в новосформираната трупа на Държавен сатиричен театър, където играе до края на живота си с едно прекъсване от 1977 до 1989 г., когато е актриса в Театър „София“.
Татяна Лолова има над 120 театрални и 54 роли в киното, 76 в телевизията, многобройни записи в БНР. Тя е носител на редица филмови и театрални награди, високи държавни отличия. През годините играе на сцените на Народен театър „Иван Вазов“, Театър 199, театрите в Стара Загора, Русе и др.

МЯСТО
ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ
АНТРАКТ
ЦЕНА НА БИЛЕТИТЕ
Голяма сцена
120"
Не
20 лв.

Билети

Loading...

Loading...