За какво ви е ДОН КИХОТ?

Постановъчен екип

по мотиви от романа „Дон Кихот де Ла Манча“ на Сервантес

МЯСТО
ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ
АНТРАКТ
ЦЕНА НА БИЛЕТИТЕ
-
2:00
Не
16, 20, 30 лв.

Участват

Actors: Please pick some actors!

Описание

Дон Кихот е на върха на славата си на „най-велик, най-доблестен, непобедим и прочут рицар на печалния образ“, което – да не се лъжем, в очите на околните е равносилно на Луд и Шут. Следван от поизтощения и по своему верен оръженосец Санчо, героят от Ла Манча попада във владенията на Марсела. Запознанството с изкусителната херцогиня е началото на най-опасното от приключенията, с които Дон Кихот се е сблъсквал…

„За какво ви е ДОН КИХОТ?“ е нов драматургически прочит на безсмъртния роман на Сервантес, пиеса – поклон пред хората с въображение и чиста душа.

В трактовката на драматурга Юрий Дачев и режисьора Бина Харалампиева Дон Кихот съзнателно пречупва света във фантазиите си. Воден от стремежа си към красивото, той предпочита да се потопи в мечтите си, без да тъне в самозаблуда. Наивен, добър и чувствителен, уморен от натрупаното познание, „лудостта“ за него е съзнателен избор.

„Това, което виждам аз, не е това, което виждаш ти“, казва нашият Дон Кихот.

НОВО!

Купи билет за 60 секунди!

Сътрудничеството между режисьора Бина Харалампиева и драматурга Юрий Дачев е с многогодишна история. То започва през 1995 г. с постановката „Праведните не закусват в петък”. Следват общите спектакли: „Пансион за кучета”, „Вчерашни целувки”, „Салон за плач”, „Почтени убийства”, „Поручик Бенц”, „Казаларската царица”, „Дама Пика”, „Шерлок Холмс и един призрак за компания”, „Бел Ами“, „Зимата на нашето недоволство“.

„За какво ви е ДОН КИХОТ?” е четвъртата постановка на Бина Харалампиева в Сатиричния театър след „Вчерашни целувки” от Ю. Дачев (2000 г.), „Евроспорт” от Д. Шпиро (2004 г.) и „Златният телец“ (2013 г.).

 

Номинация за наградите „Икар 2019“ за поддържаща мъжка роля на Герасим Георгиев-Геро.
https://www.youtube.com/watch?v=q6YIQb8BV24