Тайният живот на мисис Уайлд

Постановъчен екип

от Пол Зиндел

МЯСТО
ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ
АНТРАКТ
ЦЕНА НА БИЛЕТИТЕ
Голяма сцена
-
Не
-

Участват

Actors: Please pick some actors!

Описание

За Милдред Уайлд ежедневието е строго разграфено между трите филма в кварталния киносалон и програмата с телевизионни игри. Запалена почитателка на холивудската фабрика за мечти Милдред се отнася спокойно както към непрестанните диабетични кризи на съпруга си – сладкар, така и към опасността семейството й да се озове на улицата след като домът й бъде съборен.

Как дългоочакваното участие в телевизионно състезание ще промени съдбата на вятърничавата домакиня, дали щастието ще й се усмихне и тя ще поеме по бляскавия път на филмовите звезди? Това е тайната, която ще се разкрие пред мисис Уайлд.

Пол Зиндел е роден през 1936 г. в Сейтън Айлънд, Ню Йорк в семейството на полицай и медицинска сестра. Когато Пол е на две години, баща му ги напуска. За да се справи финансово със ситуацията, майката на Зиндел е принудена да работи на три места. От честите смени на квартири момчето израства мълчаливо, но с усещането за изпълнен с приключения живот. Първата си пиеса Пол Зиндел написва още като ученик в гимназията. Съучениците му оценяват този опит като проява на черно чувство за хумор. Бъдещият драматург и романист учи химия във Вагнер колидж. Успоредно с това посещава курсове по писане при Едуард Олби. В последната година в университета Зиндел създава втората си пиеса „Размерите на пауна”. След шест месеца работа за Allied Chemical, Зиндел предпочита да се насочи към преподавателска дейност и 10 години е гимназиален учител по химия. През 1963 г. се появява пиесата, която му донася най-голяма популярност – „Влиянието на гама-лъчите върху лунните невени”. През 1969 г. Пол Зиндел решава да се отдаде изцяло на писането и скоро се превръща в един от най-добрите американски автори на детска и юношеска литература. Творчеството му наброява 39 романа, 8 пиеси – сред които: „Мис Риърдън си попийва”, „Дамите от „Аламо”, „Да чуя как шептиш”, „На всеки седемнадесет минути тълпата подлудява” и 4 киносценария, най-известен от които е „Влакът беглец”.

Пол Зиндел умира на 66 години от рак през 2003 г.

БНТ, "Денят започва" - интервю с Нона Йотова и Стефан Щерев

"Нона Йотова - жертва на илюзии в Сатирата" от Мариана Цветкова, в. "Монитор"

"Тв шоу смачква семейната идилия с холивудски мечти" от Лиляна Караджова, в. "Новинар"

"Нона мечтае за Холивуд..." от Димитър Стайков, в. "24 часа"