Сестри Палавееви

Постановъчен екип

по едноименния роман на Алек Попов

МЯСТО
ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ
АНТРАКТ
ЦЕНА НА БИЛЕТИТЕ
-
-
Не
10, 12, 14, 16, 18 лв.

Участват

Actors: Please pick some actors!

Описание

Сестри Палавееви са ученички от Първа Девическа гимназия. Близначките са 17-годишни, руси, стройни и атлетични. Момичета от богато буржоазно семейство, израснали „в саксия“. Презират и двамата си родители, които за тях са затънали в еснафския бит. В търсенето на смислена кауза и желанието да са част от организирана общност, Кара и Яра последователно преминават през популярни за епохата „движения и учения“ – теософи, дъновисти, толстоисти, бранници, комунисти.

Принцеси сред селяните, тe носят здрави якета, немски обувки, швейцарски часовници, ножчета, компаси, лекарства. Не съзнават еротичното си въздействие върху другите.  Основна цел на сестрите е да се превърнат в „нови хора“, след като намерят достатъчно значима кауза, която да осмисли живота им. Желанието им да изгорят мостовете след себе си и да минат „от другата страна“ поражда трагикомичен хаос, в който са въвлечени много хора и институции.

 

                        Номинация "Икар" 2016 в категория "Дебют" - Боряна Братоева за ролята на Кара Палавеева и Мила Люцканова за ролята на Яра Палавеева