Прах в очите

Постановъчен екип

от Дьорд Шпиро

МЯСТО
ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ
АНТРАКТ
ЦЕНА НА БИЛЕТИТЕ
Камерна зала „Методи Андонов“
1:10
Не
8 лв.

Участват

Actors: Please pick some actors!

Описание

Вечно сме в очакване кога ще станем избраници на съдбата. Всяка седмица се уповаваме на магията на шестте хиксчета, които ще ни донесат късмет. Кроим планове как да похарчим печалбата, какво да купим, с кого ще трябва да го поделим. Това се случва и с двамата герои, мъж и жена, в „Прах в очите” – удрят джакпота. Да мечтаеш за нещо е лесно, но да си истински щастлив, когато то се сбъдне, е трудна работа. Двамата се оказват неспособни да превъзмогнат последиците от внезапното си забогатяване: срещу пари не могат нито да върнат обратно миналото си, нито да подредят бъдещето си. В най-щастливия миг от живота си не знаят какво да правят.

Прах в очите – пиеса за щастието.
Прах в очите – пиеса за късмета.
Прах в очите – пиеса за шанса и пропуснатите шансове.
Прах в очите – пиеса за вярата един в друг.
Прах в очите – пиеса за издръжливостта в живота.
Прах в очите – пиеса за прехода, социализма, югославското море, заводите, безработицата, трабантите, за прекършената вяра в демокрацията, за борците, мафиотите…
Прах в очите – пиеса за малкия човек, за средностатистическия гражданин.
Прах в очите – пиеса за радостта от живота и за умората от това негово живеене.
Прах в очите – пиеса за голямата печалба, за надеждата от промяна, за богатството, за безсмислието, за любовта и за вярата в неочакваното, за мечтата.
Прах в очите – пиеса за бъдещето!
Владлен Александров

Спектакълът беше селекциониран и представен на ХХV издание на Националния фестивал на малките театрални форми във Враца (16-22 май 2014), където Николай Урумов спечели Първа награда за мъжка роля, а Владлен Александров - Втора награда за режисура.