Новите дрехи на краля

Постановъчен екип

от Евгений Шварц

МЯСТО
ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ
АНТРАКТ
ЦЕНА НА БИЛЕТИТЕ
-
1:15
Не
5 лв.

Участват

Actors: Please pick some actors!

Описание

Тя е толкова сладичка и миличка, че сърцето на Хенрих винаги замира, когато я види. Вярно, че е Принцеса, а неговата свита са прасетата, но любовта, която пламва между тях, е от онези, каквито има само в приказките. В които на влюбените им се ще да си разменят поне 100 целувки накуп, а всички пречки да са заедно – подтик въображението и фантазията им да се развихрят смело. За това Принцесата ще дърпа бради наляво и надясно и няма да издава как се спи върху грахово зърно, а Хенрих ще измисля хитроумни планове да я спасява от натрапената сватба и ще тъче вълшебни дрехи.

 

Трябва да обичаме, да си играем, да бъдем искрени, да не прогонваме детето от себе си. Това е посланието на букета от три приказки на Андерсен.

Една прекрасна принцеса се влюбва в свинар. Това е недопустимо според кралския етикет. Но любовта е по-силна от фалшивите правила за добро поведение. Изобретателният Хенрих успява да защити любовта си и да надхитри лицемерните кралски придворни.

Бъдете деца, забавлявайте се. Не затръшвайте вратата на детската стая. Учете се от децата на искреност и фантазия. Отворете душата си и потънете в нашата цветна, забавна, смешна, романтична и красива приказка с щастлив край.


 

Бисерка Колевска

 Спектакълът е осъществен със съдействието на 

Посолството на Кралство Дания в София

  NoviteDrehi_poster_art_67x98