Ноември

Постановъчен екип

от Дейвид Мамет

МЯСТО
ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ
АНТРАКТ
ЦЕНА НА БИЛЕТИТЕ
Голяма сцена
-
Не
-

Участват

Описание

Двайсет и четири часа в Овалния кабинет. В навечерието на президентските избори и на Деня на благодарността. Президентът преминава през всевъзможни ситуации в опита си да спечели надпреварата в изборите за втори мандат, заедно с шефа на кабинета си, лесбийка пишеща речите му, "донесла" птичи грип от Китай, представител на Националната асоциация на производителите на пуйки и пуешки субпродукти и един американски индианец. Президентът се опитва да промени позицията си на губещ в шеметната и абсурдна предизборна битка.

Пиесата е истинска комедия, написана с огромен сатиричен заряд, която подлага на унищожителен смях не толкова политическата некомпетентност на институцията, колкото възможността "демокрацията" да си избира за този пост абсолютно неадекватни личности, които всеки и всякак може да манипулира.

Дейвид Мамет

Два пъти носител на награда за драматургия "Пулицър", носител на награда за драматургия "Олби", два пъти носител на наградата на нюйоркските театрални критици.

Сценарист на филмите: "Пощальонът звъни два пъти", (номинация за "Оскар" за сценарий) , "Да разлаем кучетата" (номинация за "Оскар" и "Златен глобус" за сценарий), "Хофа", "Недосегаемите", "Ханибал" и др.