Морски фар - гост

Постановъчен екип

ЕДУАРДО ГЕРЕРО - ИСПАНИЯ
МОРСКИ ФАР
Режисура: Едуардо Гереро
Музика, режисура, сценарий: Хавиер Ибанес
Музика и текст на песни: Хуан Мануел Серат, Орасио Гарсия, Феликс Луна, Ариел Рамирес, Хавиер Ибанес и популярни песни
Артистичен директор и продуцент: Клара Кастро
Участват: Едуардо Гереро (фламенко), Диего Фернандес (китара), Анабел Ривера и Мануел Сото (певци)
Времетраене: 90 мин.
НАЕЛЕКТРИЗИРАЩ ФЛАМЕНКО СПЕКТАКЪЛ, ВДЪХНОВЕН ОТ ПОЕТИЧНИЯ ОБРАЗ НА ФАРА.
Когато през 2017 г. харизматичният фламенко танцьор и хореограф Едуардо Гереро гостува за пръв път в България, той изправи публиката на МТФ „Варненско лято“ на крака. Сега го посрещаме отново с един от най-новите му авторски спектакли. „Морски фар“ е фламенко спектакъл, вдъхновен от поетичния образ на фара. Тук той носи представата за бури и прекрасни разсъмвания, за сбогувания и щастливи срещи. Фарът е свидетел на безброй битки и морски пиршества, на зрелищни и носталгични залези.
„Морски фар“ ни запознаваме с различни стилове на фламенко и с популярни песни, вдъхновени от образа на фара. Музиката и експресивното фламенко на Едуардо Гереро стигат до кресчендо. Неутралната сценична среда позволява на цветните костюми на изпълнителя да изпъкнат и поставя в центъра на вниманието неговите великолепни и прецизни хореографии.
Едуардо Гереро танцува фламенко още от шестгодишна възраст. Учи в Консерваторията по танц в Кадис и след това разширява познанията си по съвременен и по класически танц. От 2002 г. се изявява в спектакли на едни от най-значимите фламенко изпълнители в Испания като Антонио Каналес, Ева Уербабуена, Аида Гомес и други . Отличаван е с престижни награди. От 2011 г. насам пътува със собствени представления. Съвременната му естетика, изтънчената техника, задълбоченото познаване на същността на фламенкото, артистичният му талант и мощната му сила поставят Едуардо Гереро сред забележителните имена на международната фламенко сцена.

Събитието е част от програмата на платформа СВЕТОВЕН ТЕАТЪР В СОФИЯ, част от Културния календар на Столична община за 2024 г.

МЯСТО
ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ
АНТРАКТ
ЦЕНА НА БИЛЕТИТЕ
Голяма сцена
90"
Не
35 лв., 40 лв., 45 лв.

Билети

Loading...

Loading...