Липсващите 5

Постановъчен екип

от Алексей Кожухаров
Постановка, аудио и видео среда - Алексей Кожухаров
Костюми - Сърджан Кръстевски
Сценография - Боряна Семерджиева
Идея за плакат и фотограф - Георги Вачев
Дизайн - Явор Димитров
Фотограф: Антон Даскалов

Премиера

МЯСТО
ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ
АНТРАКТ
ЦЕНА НА БИЛЕТИТЕ
Камерна зала "Методи Андонов"
-
Не
20 лв.

С участието на

Loading..

Описание

В една паралелна и доста парадоксална реалност, Бог дава на Моисей три скрижала, на които са изписани 15 Негови заповеди. Но Моше изпуска един от тях, той се разбива на парчета и остават само познатите до днес 10 Божи заповеди.

Слугинята на Моисей събира останките от строшения скрижал, когато Бог й нарежда да ги скрепи и съхрани. Тя обаче настоява да запознае света с ЛИПСВАЩИТЕ 5, като за целта моли Всевишния да й даде бяла пророческа брада, същата, като на нейния господар. Знае, че като жена никой няма да я вземе на сериозно в мъжкия свят, в който живее. Бог се съгласява и я превръща в белобрадата пророчица на ЛИПСВАЩИТЕ 5.

Всички жени в рода й са благословени с бяла пророческа брада. Често божественото окосмяване е по-скоро проклятие, но с много изобретателност те успяват да се справят с невероятните житейски предизвикателства.

Двама актьори, мъж и жена, разказват пъстрите и смешно-тъжни перипетии на белобрадите пророчици през вековете. Тя е в ролята на техен пряк потомък, а той е в ролите на всички мъже в живота им. Разказът обаче не върви никак гладко. На него все му ЛИПСВА, че той, мъжът, не е в центъра на историята и постоянно прекъсва действието с нелепи и абсурдни включвания, за да привлече вниманието към себе си.

Дали двамата ще успеят да запълнят ЛИПСИТЕ в разказа, за да разберете накрая кои всъщност са ЛИПСВАЩИТЕ 5?...

###За ролята си на Елена в спектакъла, актрисата Елена Атанасова бе номинирана в тазгодишните отличия на Фондация "АСКЕЕР" в категория "Водеща женска роля".

Loading...