Леща, грах и диаманти

Постановъчен екип

от Пиер Шено
постановка: Владлен Александров
сценография и костюми: Иван Карев, Весела Статкова
музикално оформление: Валя Бояджиева

МЯСТО
ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ
АНТРАКТ
ЦЕНА НА БИЛЕТИТЕ
Голяма сцена
120"
Не
20 лв., 25 лв.

Loading...

Описание

Чудото на комедията

Френският театър винаги се е славел като фриволен театър. Театър, извиращ от дълбините на народното съзнание.
Французите са измислили съвременната комедия – като се започне от френския народен фарс „Адвоката Патлен“, минем през великият роман на Рабле „Гаргантюа и Пантагрюел“ и се стигне до неподражаемия Молиер, целият този път е раждане на съвременната комедия. И всичко това е потвърдено в блестящата комедия на Пиер Шено „Леща, грах и диаманти“!
Изключително популярният френски писател и драматург Пиер Шено ни вкарва в един съвременен дом, за да ни покаже и осмее страховете и параноите на днешния богат човек, който иска на живот и смърт да съхрани своето богатство! Толкова е стигнал до крайности главният ни герой, че постъпките и действията му са поле за блестящи и ярки остроумни комични ситуации. Болестта на парите – пари, пари и пак пари! И тук се появява съвременният лицемер и мошеник, който се опитва да излъже, ограби, манипулира нашия герой! Блестящо! Сюжетът на Молиеровият „Тартюф“, но в нов вариант! Бясно темпо, изключителни хрумки, постоянно сменящи се ситуации, прекрасни образи, изключителна комичност, невероятна обща ситуация, чуден сюжет… това е „Леща, грах и диаманти“.
Ще разобличим ли лъжеца, ще има ли възмездие, ще има ли наказание за лъжците… ? да, времето за промяна идва!
И всичко това можете да гледате в новия спектакъл на театър „Искри и сезони“, с прекрасните и чудни актьори Георги Мамалев, Искра Радева, Тончо Токмакчиев, Мария Статулова, Стефан Стефанов, Теменуга Первазова.
Удоволствие е да се работи такъв чуден текст, с такива чудни актьори, в театър, който иска и обича комедията.
Благодаря ти, Искра, за удоволствието да се смеем!

Владлен Александров, режисьор

Loading...

Loading...

Loading...