Лъжци по неволя

Постановъчен екип

от Антъни Нийлсън

МЯСТО
ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ
АНТРАКТ
ЦЕНА НА БИЛЕТИТЕ
-
1:45
Не
8, 10, 12, 16 лв.

Участват

Actors: Please pick some actors!

Описание

Точно на Бъдни вечер полицаите Гобъл и Блънт са натоварени със сложната задача да съобщят на възрастна семейна двойка, че дъщеря им е загинала в катастрофа. Майката се оказва с доста странни и ексцентрични поведенчески отклонения, бащата пък с много слабо сърце и двамата полицаи се оплитат в нелепи, но трогателни опити да поднесат по-безболезнено ужасната новина. Което се превръща в непосилен героически подвиг след ненавременната намеса на квартална активистка, повела безкомпромисна битка с педофилите, свещеник с артистични залитания и едно чихуахуа…

"Лъжци по неволя" е майсторски написан фарс. И като всяка коледна история и тази е изпълнена с приповдигнато настроение и има щастлив край.

Представлението не се препоръчва за лица под 14-годишна възраст.
Антъни Нийлсън (1967) е шотландски драматург и режисьор. Учи в Уелския Кралски колеж за музика и драма, откъдето го изгонват за „неподчинение”. Както сам признава „от безделие” през 1990 участва в конкурс на BBC за млади автори и го спечелва. За двадесет и пет години написва 23 пиеси, осемнадесет от които режисира на престижни сцени. „Писането е жестоко саморазголване, но помага в лоши моменти. Без значение колко е скапан животът, умът ми казва: „От това ще излезе добър материал.” Самият Нийлсън твърди: „Няма по-голям грях за едно театрално представление от това да е скучно. Публиката дава парите си, за да получи забавление и очаква от нас адекватно да изпълним нашата част от сделката. Мнозина критици смятат, че театърът е длъжен да изпълнява политическа или образователна роля. Не че това е погрешно твърдение, но театърът може да поучава истински само с добре разказаната, искрено изиграна история. Ние сме артисти. Нашата работа далеч не е така жизненоважна като успешно направената операция или точността в изчисленията на ядрения физик. Но призванието ни е, когато вечерта хирургът и физикът влязат в театралния салон и забравят за отговорността и тежестта на ежедневието си."

 

lazhciponevolia_poster_new