Хамелин

Постановъчен екип

от Хуан Майорга

МЯСТО
ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ
АНТРАКТ
ЦЕНА НА БИЛЕТИТЕ
Камерна зала „Методи Андонов“
1:30
Не
8 лв.

Участват

Actors: Please pick some actors!

Описание

Какъв е светът, видян през очите на едно дете, и какъв е светът, който възрастните създават за своите деца? Възможно ли е да се бориш за промяна, когато ти самият си част от системата?

Модерен и прогресиращ град. Отдаден на работата си следовател поема тежък случай, който взривява общественото мнение и поставя в непримирим сблъсък човешкото с професионалното.

Пътят на полицейското разследване запалва светлините на Другия град, който сме свикнали да не забелязваме, за да ни отведе на мястото, където болката и обичта, насилието и състраданието експлодират, за да създадат оглушителния вакуум на мълчанието.

"Хамелин" е една нова приказка за плъховете и хората. Провокира ни да погледнем, да се погледнем.

Хуан Майорга е роден 1965 година в Мадрид. През 1988 се дипломира в две специалности – Философия и Математика. Специализира в Германия и Франция. Става доктор по философия с дисертация върху немския философ Валтер Бенямин. В началото на кариерата си преподава математика, а по-късно Драматургия и Философия в Кралското висше училище за драматично изкуство в Мадрид. Ръководител е на катедрата по Сценични изкуства към Университет Карлос III, Мадрид. Автор е и на редица философски трудове, есета и статии, в които разглежда теми като историята, паметта, Европа, Аушвиц, връзката между културата и жестокостта, както и, разбира се, театъра.

Хуан Майорга е автор на над 40 пиеси, преведени на над 20 езика и поставени в над 30 страни.

С пиесата си "Хамелин" (2005) Хуан Майорга печели испанската награда за сценични изкуства "Макс" в четири категории, сред които тази за най-добър драматург и най-добро представление. През 2016 Хуан Майорга получава наградата Europe Prize Theatrical Realities - най-престижната европейска награда в областта на драматургията.

Награда "Икар 2017" за дебют на режисьора Александра Петрова.

Номинация за наградите "Икар 2017" за дебют на актьора Мартин Христов за ролите на Хайме и Хосемари.

NATFA-logo+text Спектакълът е дипломна работа на студенти от НАТФИЗ.