Филмирана провинция

Постановъчен екип

адаптация на Мариан Бачев по разкази на ЧУДОМИР

МЯСТО
ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ
АНТРАКТ
ЦЕНА НА БИЛЕТИТЕ
Камерна зала „Методи Андонов“
1:15
Не
6 лв.

Участват

Actors: Please pick some actors!

Описание

В навечерието на 50 годишнината от смъртта на един от най-обичаните български писатели-хумористи Чудомир, актьорите и ръководители на театрална работилница „Мариан Бачев и Аркадия Фюжън Арт“ Мариан Бачев и Милена Видер създават стилен и вълнуващ с яркия си език и персонажи спектакъл с една от най-новите младежки любителски театрални трупи в Столицата. Далече от подвеждащо битовия характер в условната среда и специално създадени за участниците авторски костюми на сценограф-художника гл.ас.д-р Розина Макавеева, изработени в шивашко ателие „Везе“, с пластично-танцувалните решения на Албена Атанасова – хореограф и педагог, носител на „Сребърна лира“ за преподавателска дейност, както и специално предоставената от самия Стефан Вълдобрев своя авторска театрална музика, младите актьори на възраст 10- 17 години забавляват аудиторията в продължение на 75 минути с незабравимите образи от разказите „Дум Павли и магаретата“, „Конституцията“, „Читроне“, „Кумата Берта“, „Чакай, Тинке, аз да кажа“, „Не съм от тях, как’ Сийке“, „Шегата на бай Андрея“, „Провинциалистки“, „Народна медицина“, „Без късмет“.

Спектакълът участва в два фестивала още преди софийската си премиера на сцената на Сатиричния театър. В Лом на Фестивала на любителските театри с международно участие на името на Кръстьо Пишурка взе голямата награда на името на Кръстьо Пишурка.
В Самоков на фестивала на любителските театри "Театър без граница" - голямата награда на името на Отец Паисий, както и наградата за сценография за Розина Макавеева, учредена на името на първия художник на Народния театър Александър Миленков.