Енергични хора

Постановъчен екип

от Василий Шукшин

МЯСТО
ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ
АНТРАКТ
ЦЕНА НА БИЛЕТИТЕ
-
1:45
Не
12, 14, 20 лв.

Участват

Actors: Please pick some actors!

Описание

Пиесата „Енергични хора“ на Василий Шукшин е написана отдавна, както самият автор я нарича - повест за театър. Героите и днес са същите като преди - живи и здрави сладури. Битието не ги е затрупало, не ги е запратило в нищото. Напротив. Днес тези симпатични хора са още по-активни и свежи. Те са пак сред нас. Те са, може би, наши съседи, приятели, познати. И заедно с нас  летят на сън и наяве към обетованата земя на щастието.

Шест мъже обичат да полудуват… след тежката работна седмица. Сбрани около единия, който е човек на отговорна длъжност в държавната администрация, крадат. СЕРИОЗНО КРАДАТ. Да, добре се справят на „тъмно“. Малък сив бизнес. НЕ СА ЛОШИ ХОРА. НЕ! Обичат живота, а той не е лесен. Защото имат семейства. А затова трябват пари. Всичко става с…пари. Нали? И понеже парите от заплатите изобщо не стигат, те поработват сериозно… на тъмно.

…Но животът в един момент чупи огледалото. Правиш гаф в „интимния сектор“, жена ти те спипва и тогава? Тогава те очаква… среща с прокурор… Тежки, безсънни дни и нощи предстоят!

Николай Ламбрев-Михайловски

https://www.youtube.com/watch?v=ZH90Fm5kJo8