Докато тя умираше…

Постановъчен екип

от Надежда Птушкина

МЯСТО
ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ
АНТРАКТ
ЦЕНА НА БИЛЕТИТЕ
-
-
Не
10, 12, 15, 20 лв.

Участват

Actors: Please pick some actors!

Описание

Автор на "Докато тя умираше..."е известният съвременен руски драматург Надежда Птушкина /1949/. Тя е сред най-популярните съвременни писатели в Русия, като много от пиесите й са реализирани на най-авторитетните световни  сцени. Птушкина завършва МХАТ, под ръководството на Олег Ефремов, през 1976 г. След това се отдава изцяло на драматургията. Автор е на над 70 пиеси. Сред най-известните й творби са: „Плащам предварително”, „Кулата в Пиза”, „При чужди свещи”, „Шутовски цар”, „Пази се”.

Комедията „Докато тя умираше...” е една от най-играните и популярни  пиеси. По нея през 1999 г. е заснет и филм. В МХАТ-Москва е поставяна от известния немски режисьор Петер Щайн.

В пиесата „Докато тя умираше…” се разиграва трагикомичната история на една възрастна жена и нейната дъщеря, сред бита на обикновен руски дом. Майката е болна и очаква близкия си край, тъгувайки че все още не е видяла дъщеря си омъжена и наобиколена от деца. Дъщерята също се измъчва от тази ситуация и се чуди как да вдъхне вяра на майка си, че това ще стане и тя ще доживее да види дъщеря си под венчило. И решава да измисли надежда! Именно това решение, слага началото на куп смешни ситуации и недоразумения, и довеждат играта до трогателен завършек. Така се ражда една романтична комедия, изтъкана от поезия и драматичност, от смях и сълзи, от човечност и доброта, от находчивост и красива фантазия. Понякога и една добре поднесена лъжа съживява човека, вдъхва енергия за живот!