DESPLANTE

Постановъчен екип

Съвременен фламенко спектакъл

МЯСТО
ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ
АНТРАКТ
ЦЕНА НА БИЛЕТИТЕ
-
2:30
Не
8, 10, 12, 14 лв.

Участват

Actors: Please pick some actors!

Описание

Първа награда на международния фестивал за фламенко „Минас де ла Унион“ в  Испания и награда на публиката на фламенко фестивала Festival de Jerez 2017.

 “Desplante“ е интимен, драматичен и въздействащ фламенко спектакъл, който комбинира различни видове от характерния испански танц в майсторското изпълнение на една от новите звезди на фламенко сцената – Едуардо Гереро. Desplante e от множеството видове йамада във фламенкото – знак, който танцьорът дава на певеца и китариста за предстояща смяна в ритъма. Със своя ярък индивидуален почерк и интензивно присъствие, Гереро извлича същността на фламенкото и му придава съвременна форма. Той е придружен от безупречния глас на Емилио Флоридо и красивото звучене на китарата на Хавиер Ибанес, които създават истинска наслада за сетивата. С „Desplante“ Едуардо Гереро показва същността на фламенкото с нова сила и усъвършенстван стил, който допринася за развитието на този танц, обявен от ЮНЕСКО за световно нематериално културно наследство. Спектакълът е създаден специално за един от най-значимите фестивали за фламенко „Минас де ла Унион“ в Мурсия.

Едуардо Гереро започва да танцува още на шестгодишна възраст в школата по фламенко на Кармен Гереро в Кадис, след което задълбочава обучението си при легендите на испанския танц като Антонио Каналес, Манoло Марин и др. Той учи в Консерваторията по танц в Кадис и след това разширява познанията си по съвременен танц при Дейвид Грийнал и по класически танц при Монсерат Марин. От 2002 г. се изявява в спектакли на едни от най-значимите фламенко хореографи и изпълнители в Испания като Антонио Каналес, Ева Уербабуена, Аида Гомес и други. Той развива изключително изразителен и интензивен собствен стил на изпълнение, в който обновява формата на характерния испански танц. Той му носи няколко престижни награди. Едуардо Гереро танцува на водещи сцени в Испания и по света, включително на сцената на Болшой театър в Москва, в Музея Гугенхайм в Ню Йорк и др.

 

 

Гостуването на продукцията се осъществява с подкрепата на Посолството на Испания в София и на Институт Сервантес – София. То е в рамките на Платформа „Световен театър в София“, част от Културния календар на Столична община за 2017.

Гледайте и другите представления на  VIAFEST_logo_Theatre_Sofia_BG