Дакота

Постановъчен екип

от Жорди Галсеран

МЯСТО
ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ
АНТРАКТ
ЦЕНА НА БИЛЕТИТЕ
-
1:30
Не
14, 16, 18, 30 лв.

Участват

Actors: Please pick some actors!

Описание

Творбата на световноизвестния испански драматург Жорди Галсеран още с излизането си преди 20 години печели приза "Игнази Иглесиас" и е един от най-поставянето му текстове в театрите в цял свят.

Главният герой, Иполит Харама, работи това, което иска, има съпруга, която обича и всеки момент чака да му се роди дете, което още отсега обожава. Но най-неочаквано целият му живот се преобръща. След две седмици в кома, той започва да сънува кошмари, а те, един по един, започват да се случват. Светът на Иполит губи своите очертания и вече никой не може да разбере къде свършват сънищата и откъде започва истината.

Според Владимир Пенев "си е истинско предизвикателство и голяма възможност за всеки режисьор да интерпретира на театрална сцена такъв текст и да го направи с точно този актьорски екип. Захари Бахаров, Юлиан Вергов и Владимир Карамазов са една от най-темпераментните актьорски комбинации в българския театър и като добавим към тях и изключителната Александра Василева, мисля, че се получи един доста вълнуващ прочит на "Дакота" на Жорди Галсеран."

 

В спектакъла има сцени с тютюнопушене.