Bella Donna

Постановъчен екип

от Щефан Фьогел

МЯСТО
ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ
АНТРАКТ
ЦЕНА НА БИЛЕТИТЕ
-
1:40
Не
8, 10, 12, 16 лв.

Участват

Actors: Please pick some actors!

Описание

Сюжетът на „Bella Donna”е пикантно интересен и много смешен. Какво се случва, когато изключително прелестната, очарователна и умна Кармен, която обича до полуда мъжете, е убедена, че всеки от тях има гаранционен срок от две години. След двугодишната му употреба, той просто трябва да бъде заменян с нови. В пиесата се лее шампанско. В него Кармен, сякаш е някакво божество, сипва било отрова (за да се освободи от поредния любовник), било еротичен стимулатор (за да „консумира над 100%” новия си любовник).
Ситуациите в пиесата са доведени до своята крайност, до абсурд. Но в тази „невъзможна” история се поставят и големи въпроси: Каква е цената и смисъла на индивидуалната свобода, ако тя нарушава свободата на човека до теб? Какви са границите на стремежа към наслади?

 

Щефан Фьогел е роден през 1969 г. в Блуденц, Австрия. Завършва информатика в Цюрих, но се ориентира към театъра. Започва като автор на текстове за кабаретни програми за театъра във Форарлберг, който създава и в който сам участва. За кратко време става известен с комедиите си в Европа. Те се играят в Австрия, Германия, Швейцария, Чехия, Словакия, Полша.

Щефан Фьогел е автор на книги, пиеси, сценарии. В момента е един от най-търсените немскоезични драматурзи.

През 2013 г. в софийското издателство Black Flamingo Publishing публикова том на Щефан Фьогел в превод на Владко Мурдаров. Томът е със заглавие „Bella Donna”.

Първата премиера на пиесата „Bella Donna” е била в Австрия през 2010 година.

BellaDonna_poster_67x98