Air Tango

Постановъчен екип

от Марк Камолети

МЯСТО
ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ
АНТРАКТ
ЦЕНА НА БИЛЕТИТЕ
Голяма сцена
-
Не
-

Участват

Actors: Please pick some actors!

Описание

Марк Камолети е роден на 16 ноември 1923 г. в Женева в семейството на архитект. Въпреки очакванията да наследи професията на баща си, той се отдава на артистичната си природа и решава да стане художник. По-късно Камолети споделя, че за него театърът е движеща се картина с ярки и едро щриховани образи, в която се пресичат персонажи, цветове и действие. През 1958 г. завършва първата си пиеса „Слугинята Ана”, поставена в парижкия театър “Comedie Wagram” и изиграна над 1300 пъти. За цялата си кариера като драматург Камолети написва 18 комедии, които се радват на огромен успех и му извоюват титлата «Бомарше на ХХ век». „Двама на канапето” (1972 г.) е показана 2200 пъти пред публика, а „Обед в леглото” (1980 г.) – 1950. Десетте най-популярни пиеси на Камолети биват излъчени в телевизионен вариант по «France 2» и са гледани от повече от 92 милиона зрители.

Комедията, която превръща Марк Камолети в легенда, е „Боинг, Боинг”(оригиналното заглавие на «Air Tango”). Пиесата е поставена за пръв път през 1960 г. в един от най-големите парижки части театри „Comedie Caumartin», а в последните 45 години се играе ежедневно в театр «Michel». Само през парижския «Боинг, Боинг» са минали около 300 актьора. «Боинг, Боинг» е поставена в над 55 страни и е играна към 18 000 пъти, с което влиза в рекордите на Гинес. В средата на 60-те години пиесата е екранизирана в Холивуд с участието на Тон Къртис, Джери Луис, Дани Савал и Телма Ритър във филма.

Самият Камолети твърди, че колосалният успех на пиесата му се дължи на свързването на две прости, но много типични за всеки мъж влечения – към многоженството и към летенето.

Сюжетът на “Air Tango” се заплита около приключенията на млад мъж, изобретателно сгодил се едновременно за три стюардеси, работещи в различни авиокомпании.