„Криворазбраната цивилизация“ на Сатиричен театър ще гостува във Враца, Плевен, Шумен и Русе

Звездните актьори Албена Михова, Кирил Ефремов, Ивайло Калоянчев и екип от таланти ще представят пред публика спектакъла по Добри Войников съответно на 4, 5, 10 и 11 юли.

Постановката на Сатиричен театър „Алеко Константинов“, която в столицата се радва на голям зрителски интерес – „Криворазбраната цивилизация“ по Добри Войников - ще гостува във Враца (4 юли), Плевен (5 юли), Шумен (10 юли) и Русе (11 юли).

„Във време, когато България се опитва да се отърси от оковите и предразсъдъците си и надига глава, за да погледне навън, към Европа, попивайки наивно ново-лъскавите маниери, мода и обноски, народът ни е заслепен от външния блясък и помпозност. Всичко, което идва от „светливата Европа“ се издига в култ! Това е благодатна почва да се развихрят шарлатани и мошеници, пристигнали от „цивилизования свят“, да заблудят и измамят вечно доверчивото наше население и да отнемат най-ценното му – честта, достойнството, децата и парите му. Не ви ли звучи познато? Написана от Добри Войников преди 150 години „Криворазбраната цивилизация“ е толкова актуална, че бих я парафразирал днес като „Криворазбраната демокрация“. Думите са на постановчика Николай Урумов.
Героите в спектакъла са пресъздадени от звездните сатирични актьори Албена Михова, Кирил Ефремов и Ивайло Калоянчев. Участват и талантливите Константин Икономов, Стефания Кочева, Александър Григоров, Екатерина Георгиева, Пламен Великов, Мартин Гяуров, Симеон Гълъбов, Васил Грънчаров, Росица Александрова, Данаил Николов, Деляна Хаджиянкова.

Начало на представленията – 19.00 ч.
Сценография: Кирил Наумов и Боряна Семерджиева.
Музикални картини: Иван Стоянов.
Хореография: Татяна Янева.
Стих: Стефан Вълдобрев.
Фотограф: Антон Даскалов.

Очаквайте през септември турне на „Криворазбраната цивилизация“ в Стара Загора (19.09), Хасково (20.09) и Благоевград (28.09).