Седемте стола - гост ДТ - Ловеч

Постановъчен екип

Драматизация и режисура: Дамян Тенев
Превод: Димитър Загоров
Сценограф: Радостина Тенева
Асистент сценограф: Елица Андреева
Композитор: Георги Георгиев от група „Остава”
Видео дизайн: Петко Танчев
Дизайн на плаката: Драгомир Димчев

Участват: Проф. Пенко Господинов, Петко Венелинов, Боряна Бабанова, Георги Грозев, Марина Георгиева, Павел Емилов, Явор Костов-Яша

Служителят на службата по вписванията Иполит Матвеевич Воробянинов научава от умиращата си баба, че в един от столовете в хола на старата им къща в град Старгород са скрити огромно количество брилянти.
Изкушен от тлъстата печалба, Иполит тръгва да търси семейното имане. Едва пристигнал в родния си град Воробянинов среща млад авантюрист на име Остап Сюлейман Берта Мария Бендер Бей, известен като Великия комбинатор. Двамата сключват договор за процентното разпределение на съкровището и се заемат заедно с издирването му.
Романът „Дванадесетте стола” на Иля Илф и Евгений Петров е класика на руската сатира, превърнала се в най-богатия източник на разпознаваеми образи и цитати.

"Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” по „ПРОГРАМА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ НА ДЪРЖАВНИ, РЕГИОНАЛНИ И ОБЩИНСКИ КУЛТУРНИ ИНСТИТУТИ“

"Част от костюмите са изработени от учениците специалност "Сценичен костюм"и "Моден дизайн" и техните преподаватели от ПГО" Княгиня Мария Луиза" София"

Номинация за награди ИКАР 2024 за Водеща мъжка роля на проф. Пенко Господинов за превъплъщението си в Иполит Матвеевич Воробянинов.

МЯСТО
ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ
АНТРАКТ
ЦЕНА НА БИЛЕТИТЕ
Голяма сцена
90"
Не
20 лв., 25 лв., 30 лв.

Билети

Loading...

Loading...