Дакота

от Жорди Галсеран
Превод Нева Мичева
Режисьор Владимир Пенев
Сценография Никола Тороманов
Музика Калин Николов
Фотограф Калин Николов
Участват Захари Бахаров, Владимир Карамазов, Юлиан Вергов, Александра Василева
Гостува “THREE BEARS Entertainment ltd”
Място Голяма сцена
Продължителност 1:30
Антракт Не
Цена на билетите 14, 16, 18, 30 лв.

Описание

Творбата на световноизвестния испански драматург Жорди Галсеран още с излизането си преди 20 години печели приза „Игнази Иглесиас“ и е един от най-поставянето му текстове в театрите в цял свят.

Главният герой, Иполит Харама, работи това, което иска, има съпруга, която обича и всеки момент чака да му се роди дете, което още отсега обожава. Но най-неочаквано целият му живот се преобръща. След две седмици в кома, той започва да сънува кошмари, а те, един по един, започват да се случват. Светът на Иполит губи своите очертания и вече никой не може да разбере къде свършват сънищата и откъде започва истината.

Според Владимир Пенев „си е истинско предизвикателство и голяма възможност за всеки режисьор да интерпретира на театрална сцена такъв текст и да го направи с точно този актьорски екип. Захари Бахаров, Юлиан Вергов и Владимир Карамазов са една от най-темпераментните актьорски комбинации в българския театър и като добавим към тях и изключителната Александра Василева, мисля, че се получи един доста вълнуващ прочит на „Дакота“ на Жорди Галсеран.“

 

В спектакъла има сцени с тютюнопушене.

 

 

 

11 коментара

  :

  Здравейте
  Искам да попитам дали има свободни билети 🙂

  :

  Актьорите бяха чудесни, но постановката определено не ми хареса….

  :

  Поздравления за Владо Пенев, Захари Бахаров, Владо Карамазов, Юлиян Вергов и Александра Василева! Определено няма по-подходящ екип за пресъздаването на тази пиеса! Разбира се, абсурдът и черният хумор не са за всеки, но бъдете уверени, че сте се справили блестящо!

  :

  Много добро. Започва тегаво, но после става все по-добре. Много добра игра, особено Юлиян Вергов и Владимир Карамазов. Захари Бахаров не си дава много зор. Най-важното обаче е текстът – гениален, от човек, който познава лудостта.

  :

  Постановката не е особено динамична и атрактивна (за разлика от Спанак с картофи), но актьорската игра, както винаги, е на ниво.
  При по-задълбочен поглед, човек може да открие доста неподозирани тъжни истина за живота.
  Заслужава си!

  :

  Останах разочарована-прекалено абсурдно и цинично….

  :

  Уникалана постановка. Заслужава си.

  :

  Интересна, сложна, неочаквана история, която трябва да се следи внимателно. Актьорите са отлични, като може би най-добре се справят Юлиан Вергов и Захари Бахаров. Александра Василева силно преиграва, с което дърпа постановката към фарсовост на места – ако можеше това да се поуталожи, щеше да е идеално представление.

  :

  Някъде в коментарите прочетох „Захари Бахаров не си дава много зор“ – не е необходимо, на него без зор му се получават нещата, все едно не играе, а е просто себе си. Той е причината постановката да ми хареса, естествено и страхотната игра на Ю. Вергов, В. Карамазов ( малко преиграва ) и А. Василева.

  :

  Изненада ме коментара за липса на динамика в пиеса , която е изградена основно на динамиката в играта и идеята , пиеса която те кара да се замислиш ти в кой свят живееш , защото се потопяваш в сюжета и великолепната игра на ВСИЧКИ и ставаш част от всичко това .

  :

  Леле, Леле, какво направихте момчета. Бяхте невероятни. Так не съм се забавлявала от години. Поздравления за професионализма, бяхте страхотни! Поздрави и за Александра, беше прекрасна! Препоръчвам!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.