Шеги на любовта

по Антон П. Чехов
Сценичен вариант и интермедии Райна Томова
Постановка Йосиф Сърчаджиев
Сценография Мария Диманова
Музика Мартин Каров
Фотограф Темелко Темелков
Участват Ана Вълчанова, Кирил Ефремов, Ивайло Калоянчев, Полин Лалова, Красимир Куцупаров, Пламен Великов, Мартин Христов, Екатерина Георгиева, Константин Икономов
Гледайте на:
Начален час 19:30
Място Камерна зала "Методи Андонов"
Продължителност 1:15
Антракт Не
Цена на билетите 16 лв.

Описание

Когато кажа на някого, че в момента поставям Чехов, неизменно ми отвръщат с възклицание: „О, Чехов!“ И като си представя, че това звучи по целия Божи свят, душата ми изтръпва от вълнение. Да общуваш с един от най-известните духове на човечеството, наистина трябва да коленичиш и да се поклониш. И аз го правя всяка сутрин, когато тръгвам за репетиция. Правя го с радост, с благодарност, но и с боязън. Ще успеем ли, ще стигнем ли до великия Антон Павлович?! Но когато се срещна с прекрасните си артисти, когато видя очите им, пълни с всеотдайност, жажда и радост от творчеството, страховете ми се стопяват. Ще успеем! Ще се опитаме да достигнем величието на простотата, до която най-трудно се достига. „Мечка“ и „Предложение“, наречени галено „Шеги“ от автора, наистина са два бисера на простотата. Те не са смешки, те са магьоснически експеримент на един голям човеколюбец, който превръща смешното, даже жалкото у човека в очарователно забавление, будещо умиление, прошка и любов! Късметлии сме наистина. О, Чехов!

Йосиф Сърчаджиев

 

Йосиф Сърчаджиев е роден на 2 май 1945 г. Завършва актьорско майсторство при проф. Морис Бениеш и Апостол Карамитев през 1969 г. Работи в театрите в Сливен и Кюстендил, в НТ „Иван Вазов”, Театър „Българска армия”, в ДТ – Бургас, МГТ „Зад канала”, Театър „Възраждане”, Театър 199 „Валентин Стойчев”. Сред изиграните от него роли са: Иванов („Иванов” от Чехов), Сехизмундо („Животът е сън” от Калдерон), Меркуцио („Ромео и Жулиета” от Шекспир), Малволио („12-та нощ” от Шекспир), Кралят („Напразните усилия на любовта“ от Шекспир), Пунтила („Г-н Пунтила и неговия слуга Мати” от Брехт), Кречински („Сватбата на Кречински” от Сухово-Кобилин), Владимир („В очакване на Годо” от Бекет), Крал Беланже („Кралят умира” от Йонеско), Уили Ломан („Смъртта на търговския пътник” от Милър), Едгар („Бащата” от Стринберг) и др. Като режисьор е поставил спектаклите: „Двама на люлката”, „Кралицата на красотата от малкия град”, „Ало, ало”, „Бащата”, „Дуелът”, „Есенна соната”, „Опечалена фамилия”, „Госпожа Министершата”, „Рогоносци”, „Цар последен”, „Фалстаф и веселите съпруги” и др.

1 коментар

    :

    Уникална постановка.
    Какво да се каже-Йосиф Сърчаджиев.
    :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.