Тиква!

от Александър Урумов
Постановка Димитър Стефанов
Сценография Димитър Димитров
Композитор Михаил Шишков
Фотограф Симон Варсано
С участието на Димитър Живков
Гледайте на:
Начален час 19:30
Място Камерна зала "Методи Андонов"
Продължителност 1:30
Антракт Не
Цена на билетите 20 лв.

Описание

„Тиква!” е една смешна и трогателна история на нещастно влюбен млад мъж. Една любовна история, защото нещастна или не – любовта си е любов и нищо не намалява нейната искреност. И колкото по-студена и безразлична е красавицата, толкова по-влюбен е героят. Всъщност, нашият герой изцяло прилича на онзи шут, който „забравил ранга свой и влюбил се във своята кралица”. Какво може да спре този погълнат от чувствата си, смешен в самозаблудите си и трогателен в наивността си младеж? Какво не би направил, за да бъде близко до своята кралица? Какво не би дал за един поглед или една усмивка? Влюбеният няма страхове, той е безстрашен. Единственият му страх е да не изгуби близостта на това съвършено създание, което го кара да страда и която го зарежда с вдъхновение. А когато тази фатална красавица дори не му обръща внимание, най-големият му страх е страхът от загубата на илюзиите. Защото любовта започва на игра и продължава като игра. Любовта си играе с хората – понякога с усмивка, понякога без милост. Но винаги, през всички времена и всички обстоятелства, любимата играчка на любовта си остава егото на човека. Да задраска своето его и да остане в плен на сладката илюзия или да избере мъчителната свобода, която всъщност няма да го направи свободен – това е дилемата. И безобидната и непретенциозна вкусна тиква има своето специално място в тази дилема. Защото именно чрез виртуозните си кулинарни умения героят намира път към своята красавица. В тази история аламинутите са емоционални послания, целувченият крем прелива от чувства, печената тиква е емоционален букет, изпълнен с кестени, стафиди и надежда, а Бьов Строганов си е чисто и просто едно фронтално и дори брутално предложение за брак.

Спектакълът беше селекциониран и представен на V Международен фестивал на спектаклите за един актьор “BGMOT” в Габрово (13 – 16 май 2014).

 

 

11 коментара

  :

  Много добро!

  :

  Много ми хареса – голям смях падна :)

  :

  Страхотна постановка, страхотен Митко Живков! Силно препоръчвам!

  :

  Страхотна постановка, невероятна игра на Димитър Живков! Разбира се, че текста на Сашо Урумов е страшно стойностен ! Много силно препоръчвам!

  :

  Прекрасно изпълнение на Димитър Жовков.! много смях и даже моята приятелка беше повлечена от актьора да вземе участие, което беше много забавно всичко :)

  :

  Чуден моноспектакъл! Димитър Живков е страхотен на сцената. Забавлявахме се и се възхитихме на играта и таланта му :).

  :

  Гениален! Не съм предполагала, че един единствен човек на сцената може да те умори от смях!

  :

  Отлична пиеса и страхотна актьорска игра. Горещо препоръчвам спектакъла.

  :

  Страхотна постановка и невероятно добър и талантлив актьор!!!

  :

  Невероятна игра, смях и нито минута спокойствие! Завладяваща постановка с умело преплетени сюжети изпълнена от безспорно талантлив Димитър Живков!

  :

  Изключителен ДИМИТЪР ЖИВКОВ!!!
  БРАВО

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Медиите за "Тиква!"