Столетие мое

от Мишел Лоранс
Превод и постановка Владимир Петков
Декор Петър Митев
Костюми Анна Пелтекова
Музика Мартин Каров
Пластика Татяна Соколова
Фотограф Симон Варсано
Участват Стоянка Мутафова, Йорданка Стефанова, Росица Александрова, Полин Лалова, Тодор Беров
Начален час 00:00
Място Голяма сцена
Продължителност 1:30
Антракт Не
Цена на билетите 12, 14, 20 лв.

Описание


Столетие мое – стотният рожден ден на Малу е повод да се събере на тържествена вечеря цялата й фамилия. Около шармантната някогашна парижка знаменитост кръжат нейните дъщеря, внучка и правнучка, забавляват я със своите дребни женски задявки, суети и своенравия. Неочаквано изваждането на един стар грамофон отприщва разплитането на дълбоко крити тайни…

В образа на Малу може да открием много от чертите на самата Стоянка Мутафова. Жена с неустоим чар, успяла да се наложи във висшето общество, интелектуалния и финансов каймак на Париж.Тя притежава ум, неизчерпаема работоспособност и гъвкавост в контактуването с мъжете. Жена, която е била център на обожание и внимание с десетилетия. Не случайно Малу с неприкрито кокетство си припомня, как е въртяла около малкия си пръст любовници с по 25 години по-млади от нея. Героинята на Малу е някогашна моделиерка. Би могло да се приеме, че Мишел Лоранс донякъде се е вдъхновила и от биографията на Коко Шанел.

 

 

 

7 коментара

  :

  Разкошна Стоянка Мутафова! Всеки трябва да я гледа на живо поне веднъж в живота си, а ако е възможно и повече пъти. Както се казва, Бог на небето, Стоянка Мутафова на земята!

  :

  Koga pak shte davat tazi postanovka? Vazmojno li e da e samo edin den v programata na teatara?
  Blagodarya predvaritelno za otgovora.

  :

  Koga shte davat postanovkata otnovo?i kato cqlo koga shte uchastva Stoqnka v nqkoe predstavlenie-mnogo iskam da q vidq na jivo…

  :

  Страхотна актриса!

  :

  Наистина страхотна постановка, страхотна игра на една голяма артистка, влиза в душите атмосферата на изключителната, вечно млада,неувяхваща героиня, запомняща се и уникална! Поклон пред таланта на изключителната Стоянка Мутафова!

  :

  Толкова е голяма Стояна, че и в най-баналния български сериал да участва, филмът става добър заради нейното присъствие.

  :

  Благодарим за прекрасната вечер! Столетие мое и Стоянка Мутафова няма как да се опишат, трябва да се преживеят. Велика актриса, която със силния си дух и таланта си е пример за поколения. Постановката е много забавна, пресъздаваща семейните отношения на няколко поколения жени и трескавата подготовка на семеен празник. Горещо препоръчвам!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Медиите за "Столетие мое"