Смях на сбогуване

от Пол Елиът
Превод и режисура Андрей Аврамов
Сценография Теодора Лазарова
Хореография Радослав Радев
Фотограф Темелко Темелков
Участват Росица Александрова, Йорданка Стефанова, Добрина Гецова, Рада Кайрякова, Мартин Христов
Гледайте на:
Начален час 19:30
Място Камерна зала "Методи Андонов"
Продължителност 1:50
Антракт Не
Цена на билетите 22 лв.

Описание

„Смях на сбогуване“ е комедия за истинското приятелство, за толерантността и радостта от живота. Героите преодоляват скръбта от загубата чрез смях, алкохол и малко сълзи и сякаш ни отправят послание: изживейте пълноценно всеки ваш ден, правете нещата, които винаги сте искали да правите, прегърнете живота – от вас зависи да го превърнете в чудесно приключение. Животът ни се дава веднъж, живейте го, не отлагайте, защото болест или неочаквана случка може внезапно да го прекрати.

Проста истина, но може би си струва да си я припомняме по-често.

Андрей Аврамов

 

Комедията „Смях на сбогуване“ спечели конкурса за нови пиеси на Асоциацията на Американските общински театри (ААСТ) за 2014 г. и има над 20 постановки в САЩ и в Европа.

 

Как се става писател? Не съм сигурен, че знам отговора. Винаги съм смятал, че за мен това стана случайно. По време на моята актьорска и режисьорска кариера използвах лятото да пиша и така се появиха три пиеси, които впоследствие бяха публикувани. Продължих с писане на сценарии за телевизионни пиеси. Желанието ми да имам повече контрол върху моите творби, доведе до режисьорска и продуцентска дейност на над 50 ТВ шоу-програми. После се случиха две неща: станах на 45 години и музикалното вариете изчезна от репертоара на телевизиите. Захванах се да пиша, продуцирам и поставям спектакли за тематични паркове като Дисниленд, ЕвроДисни и дори Санрио Пуроленд в Япония. Естествената следваща стъпка бе продуциране и режисиране на рекламното представяне на големи корпорации като НР, Microsoft, MCA/Universal, Disney, Buenа Vista… Но винаги съм мечтал отново да пиша за театъра. Проблемът беше, че това изискваше време и… пари. Бях добре платен, докато работех в продукции 48 седмици в годината, но започнах да открадвам време, за да пиша и се почувствах сякаш никога не съм правил нищо друго. Тогава изпратих предупреждение за напускане на собствената ми компания и най-накрая се посветих изцяло на писането.

Пол Елиът

7 коментара

  :

  Беше прекрасно ! Смях ,но през сълзи ! Невероятен тандем актьори ! И ГОЛЯМАТА и моя любима актриса Добрина Гецова !!! На добър час и успех !

  :

  Никой не обича сбогуванията, но всеки обича да се смее! „Смях на сбогуване“ доказва, че с малко чувство за хумор дори и най-тежките моменти стават по-леки и придобиват друг смисъл – да те накарат да си спомниш какво си имал, а не какво си загубил! Поздравления за целия екип и великолепната актьорска игра – беше истинско удоволствие да ни превърнете в свидетели на това сбогуване!

  :

  За него камерната зала на Сатирата е тясна. Става дума за спектакъла „Смях на сбогуване“, чиято премиера се състоя преди дни. Силна драматургия, много силен режисьор, изключителна игра на актьорския състав. Добрина Гецова, Росица Александрова и Йорданка Стефанова са авторитетни имена на българската театрална сцена и този път завладяват публиката с професионалната си игра. Но редом с тях в този творчески оркестър блестят двама млади актьори, за които тепърва ще се говори – Рада Кайрякова и Мартин Христов. Алодисменти! Струва си да видите „Смях на сбогуване“.

  :

  Ако искате да се смеете толкова много, че чак коремът да ви заболи – гледайте „Смях на сбогуване“. С приятеля ми сме възхитени от спектакъла и играта на актьорите. Всичко беше много хубаво и цялата зала се смееше с глас. Определено си заслужава да го гледате.

  :

  „Смях на сбогуване“ в Сатирата – страхотен, страхотен спектакъл – блестяща игра и режисура, много интелигентен хумор с малко тъга, смях до сълзи и през сълзи…След такива спектакли Животът си облича червената рокля и се усмихва леко иронично – благодаря за насладата!:):):)

  :

  Страхотен спектакъл! Горещо препоръчвам. Благодарност и Поклон пред актьорите

  :

  Блестяща актьорска игра. Много смях и отворени теми за размисъл. Заслужава си да се гледа. Лично аз ще го гледам отново. Аплодисменти!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.