Оркестър Титаник

от Христо Бойчев
Постановка Румен Рачев
Сценография Петьо Начев
Костюми Петьо Начев и Катя Хаджийска
Музика Димитър Христов
Мултимедия Преслав Севери
Фотограф Темелко Темелков
Копродукция с ОДТ - Кюстендил
Участват Силвия Лулчева, Иван Панев, Константин Икономов, Кирил Бояджиев, Николай Брънзалов, Денислава Николова
Начален час 00:00
Място Голяма сцена
Продължителност 1:30
Антракт Не
Цена на билетите 16, 20, 30 лв.

Описание

Група скитници обитават малка гара, на която никога никой влак не спира. Но това не ги отказва съвестно да репетират качване и ограбване на влак. И така всекидневно до появата на Хари – маг и пиянде, способен да ги отведе в друга, по-щастлива и красива реалност; свръх-същество, разкрило собствената им душевност и светла същност.

„Десет минути след потъването на „Титаник”, от глъбините на океана, все още е звучала музиката, изпълнявана от корабния оркестър. Звучала е музика, която като че ли във величаво отчаян опит е искала да напомни на ужасените и загиващи пасажери, че човешкият дух е безсмъртен. И ако днес ние хората се заслушаме не с ушите, а с душите си, може би ще чуем музиката на този титаничен оркестър, звучаща от глъбините на десетилетията. И може би ще проумеем, че „благотворителност” означава не да подхвърлиш със самодоволна щедрост някому нещо, а да сътвориш БЛАГО. Да се опиташ да му дадеш надежда, мечти и смисъл да живее.“

проф. Румен Рачев

 

Христо Бойчев е един от най-играните драматурзи в Европа заедно с французойката Ясмина Реза и руснака Василий Сигарев. Пиесите му се играят в 45 страни на пет континента. Христо Бойчев е отличен като Световен победител на Световния конкурс за драма на Британски съвет (Лондон, 1997); лауреат на наградата Енрико Мария Салерно (Рим, 1999); патрон на Бонското биенале в Германия; патрон на Сараевския фестивал – МЕSS; член на «Петровската академия за наука и изкуство», основана от Петър I; почетен гражданин на Полски Тръмбеш. През 2016 г. получава орден „Св. Св. Кирил и Методий“ – първа степен.

 

Постановката „ОРКЕСТЪР ТИТАНИК“ е първата изява на актьорите Силвия Лулчева и Иван Панев като част от трупата на Сатиричния театър.

 

 

Comments are closed here.

Медиите за "Оркестър Титаник"