Името

от Матийо Делапорт и Александър дьо ла Пателиер
Превод Михаил Билалов и Снежина Русинова-Здравкова
Постановка Здравко Митков
Сценография Петър Митев
Мапинг Димитър Иванов
Фотограф Елена Ненкова
Участват Михаил Билалов, Николай Урумов, Ана Вълчанова, Богдан Казанджиев, Ирина Първанова
Начален час 00:00
Място Голяма сцена
Продължителност 1:40
Антракт Не
Цена на билетите 16, 30 лв.

Описание

Нищо не предвещава, че вечерята в семейство Гаро ще протече така бурно. Елизабет пак си играе на мароканска кухня, а Пиер е толкова зает с търсенето на ключовете за мазето, че вместо да домакинства, включва приятелите си от детинство Клод и Венсан в играта „намери изгубеното и получаваш вечната ми признателност.“ Съпругата на Венсан както винаги закъснява и докато чака идването на бременната Ана, компанията започва още една игра – „отгатни името на детето“. Когато най-сетне Венсан разкрива изненадата как ще кръсти сина си, името предизвиква смут и вълна от протести. Спорът се разгорещява, засягат се деликатни теми и преди да се стигне до десерта, наяве излизат дълбоко погребани тайни и дълго таени обиди…

 

Награда „Икар 2017“ за най-добър спектакъл.

Номинация за наградите „Икар 2017“ за поддържаща женска роля на АНА ВЪЛЧАНОВА.

 

Александър дьо Ла Пателиер и Матийо Делапорт са родени през 1971. Преди да заработят заедно, дьо Ла Пателиер натрупва богат опит като асистент-режисьор на реклами и игрални филми, а Делапорт пише скечове за телевизионни публицистични предавания. Запознават се през 1996 и скоро освен приятели, стават и съавтори. Сценариите за анимационната поредица „Skyland“ и пълнометражния анимационен филм „Ренесанс“ им спечелват репутацията на успешен и продуктивен тандем. През 2006 излиза първият игрален филм „Джунглата”, на който двамата са сценаристи, Делапорт – режисьор, а дьо Ла Пателиер – продуцент.

Премиерата на първата им пиеса „Името“ се състои през 2010. Постановката се превръща в събитие и получава шест номинации за наградите „Молиер”. През 2012 Делапорт и дьо Ла Пателиер екранизират „Името”.

През 2014 е поставена втората им комедия „Прощална вечеря”, която има номинация „Кристален глобус” за най-добра пиеса и номинация „Молиер” за най-добра комедия през 2015.

Александър дьо Ла Пателиер и Матийо Делапорт са съсценаристи на филмите „Никому непознат”, режисиран от Делапорт (2014), „Татко или мама” (2015) и „Татко или мама” (2016).

През есента на 2016 се състои премиерата на третата им пиеса „Всичко, което желаете”.

 

20 коментара

  :

  Изключително много се забавлявах на “ Името „. Препоръчвам на всички , които искат да прекарат наистина забавни час и половина. Не препоръчвам за деца под 16г, само заради няколкото нецензурирани фрази по време на постановката. Страхотно изживяване и игра. Браво!

  :

  Страхотна постановка. Страхотна актьорска игра!

  :

  Дълбок поклон на целия екип! Силен и провокиращ текст, в най-добрите френски комедийни традиции, истинско тържество на духа. Брилянтна режисура и актьорска игра. Подарихте ми една прекрасна вечер и още не мога да спра да се усмихвам! Има надежда за Българския театър! Благодаря!

  :

  Невероятна игра.Ани Вълчанова бе изключителна.

  :

  Много забавна постановка! Препоръчвам я! :)

  :

  Изключителна постановка! Актьорите са на много високо ниво, както и самата постановка. Препоръчвам!

  :

  Прекрасна постановка! Прекрасен хумор без никакви пошлости, устроумен и забавен! Получих невероятно удоволствие! Благодаря ви!

  :

  Горещо препоръчвам на истинските почитатели на театъра да пропуснат тази постановка и да свършат нещо по-полезно. Струва си донякъде човек да се наслади на безспорно талантливата игра на Михаил Билалов и Николай Урумов, но като цяло в произведението липсва дълбочина и самият хумор на моменти е доста глуповат. Въпрос на избор!

  :

  Страхотна постановка! Интелигентен хумор и доста истини за отношенията ни … Актьорите бяха на висота. Браво!

  :

  Един приятел ми препоръча да не гледам „Името“ и тъй като познавам вкуса му, направих точно обратното. С две думи: умна пиеса, с брилянтен хумор и ситуации „по френски“. Благодаря за невероятната игра на Михаил Билалов, Николай Урумов и Ана Вълчанова. За първи път от много време насам съм на театър без да си гледам часовника. Забранено за хора без чувство за хумор! Останалите могат да гледат „Името“ няколко пъти. Препоръчвам горещо!

  :

  Отдавна не съм се смяла така а и всичките ми познати. Не очаквах имайки предвид три поредни неща, които съм гледала в Сатирата. Браво на Билалов и Урумов. Малко трудно намерихме места, но цялата фирма ще гледа през януари, Поздравления.

  :

  Невероятно преживяване! Страхотни актьори, отлична постановка! Забавлявах се искрено, въпреки че съм гледала и френски филм по темата! Бих повторила!

  :

  Прекрасен хумор и страхотна актьорска игра! Горещо препоръчвам постановката!

  :

  Много ми хареса,чудесна постановка,заслужава си да се гледа!

  :

  Великолепна актьорска игра, прекрасна пиеса, която разкрива много истини за отношенията ни, и невероятната наслада, която изпитах, докато се наслаждавах на постановката! Радвам се, че имах удоволствието да гледам изпълнението на тези невероятни актьори в Разлог! Очаквам Ви с нетърпение и следващата година!

  :

  Забавлявах се през цялото време. Вечно актуална тема. Поздравления

  :

  Заслужава си, страхотна актьорска игра! Много смешна постановка и най- много ми хареса Николай Урумов.

  :

  Прекрасна постановка! През цялото време всички се заливахме от смях.
  Честно казано се „страхувам“ от комедии, защото често хуморът е просташки, а публиката подценена. Случаят с „Името“ изобщо не е такъв – препоръчвам постановката с две ръце.

  :

  Прекрасна и забавна комедия! Михаил Билалов грабна сърцето ми и от театралната сцена,не само от малкия екран. Всички бяха чудесни ! Препоръчвам !

  :

  Уникална постановка!:)) Браво на актьорите, всички се справиха повече от брилянтно, но Билалов просто беше ненадминат! Поклон! Препоръчвам я на 100%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Медиите за "Името"