За какво ви е ДОН КИХОТ?

по мотиви от романа „Дон Кихот де Ла Манча“ на Сервантес
Драматургична версия Юрий Дачев
Постановка Бина Харалампиева
Декор Елица Георгиева
Костюми Свила Величкова
Музика Асен Аврамов
Хореография Ана Митева
Фотограф Темелко Темелков
Участват Калин Сърменов, Герасим Георгиев-Геро, Александра Сърчаджиева, Рада Кайрякова, Мартина Вачкова, Боян Арсов, Екатерина Георгиева, Красимир Куцупаров, Константин Икономов, Мартин Каров, Мирослава Върбанова, Кирил Бояджиев, Пламен Великов, Явор Борисов
Начален час 00:00
Място Голяма сцена
Продължителност 2:00
Антракт Не
Цена на билетите 16, 20, 30 лв.

Описание

Дон Кихот е на върха на славата си на „най-велик, най-доблестен, непобедим и прочут рицар на печалния образ“, което – да не се лъжем, в очите на околните е равносилно на Луд и Шут. Следван от поизтощения и по своему верен оръженосец Санчо, героят от Ла Манча попада във владенията на Марсела. Запознанството с изкусителната херцогиня е началото на най-опасното от приключенията, с които Дон Кихот се е сблъсквал…

„За какво ви е ДОН КИХОТ?“ е нов драматургически прочит на безсмъртния роман на Сервантес, пиеса – поклон пред хората с въображение и чиста душа.

В трактовката на драматурга Юрий Дачев и режисьора Бина Харалампиева Дон Кихот съзнателно пречупва света във фантазиите си. Воден от стремежа си към красивото, той предпочита да се потопи в мечтите си, без да тъне в самозаблуда. Наивен, добър и чувствителен, уморен от натрупаното познание, „лудостта“ за него е съзнателен избор.

„Това, което виждам аз, не е това, което виждаш ти“, казва нашият Дон Кихот.

НОВО!

Купи билет за 60 секунди!

Сътрудничеството между режисьора Бина Харалампиева и драматурга Юрий Дачев е с многогодишна история. То започва през 1995 г. с постановката „Праведните не закусват в петък”. Следват общите спектакли: „Пансион за кучета”, „Вчерашни целувки”, „Салон за плач”, „Почтени убийства”, „Поручик Бенц”, „Казаларската царица”, „Дама Пика”, „Шерлок Холмс и един призрак за компания”, „Бел Ами“, „Зимата на нашето недоволство“.

„За какво ви е ДОН КИХОТ?” е четвъртата постановка на Бина Харалампиева в Сатиричния театър след „Вчерашни целувки” от Ю. Дачев (2000 г.), „Евроспорт” от Д. Шпиро (2004 г.) и „Златният телец“ (2013 г.).

 

Номинация за наградите „Икар 2019“ за поддържаща мъжка роля на Герасим Георгиев-Геро.

Comments are closed here.

Медиите за "За какво ви е ДОН КИХОТ?"