Без задръжки

от Жорди Галсеран
Превод Нева Мичева
Режисьор Антон Угринов
Художници Свила Величкова, Ванина Цандева
Музика Христо Намлиев
Фотограф Темелко Темелков
Участват Александър Кадиев, Стела Ганчева, Рада Кайрякова, Борислав Захариев, Стефан Попов
Гледайте на:
Начален час 19:30
Място Голяма сцена
Продължителност 2:00
Антракт Не
Цена на билетите 16, 30 лв.

Описание

Лъжата би могла да бъде форма на изкуство. Би могла да бъде инструмент за манипулация и подчинение, би могла да бъде благородна, с цел да се съхранят чувствата на другия, а би могла да бъде и начин на живот. Темата за Лъжата винаги ме е вълнувала, както в театъра, така и в битието ни.

В “Без задръжки” ще я огледаме от всички страни по един ироничен начин, през призмата на испанския драматург Жорди Галсеран, който казва, че няма нищо по-забавно от това да гледаме как другите страдат.

Нашето представление, занимаващо се с голямата тема за Лъжата и Измамата в живота на съвременния човек, е комбинация от законите на комедията и естетиката на криминалния жанр film noir.

А иначе най-просто казано става въпрос за… един политик, когото събитията така притискат в ъгъла, че той решава да насочи пистолет към главата си и да натисне спусъка. Тогава, обаче внезапно на вратата се позвънява… и влиза Тя.

Антон Угринов

Жорди Галсеран е каталонски драматург, сценарист и преводач, добил международна известност с пиесата си „Методът Грьонхолм“ („El mètode Grönholm“). Живее в Барселона. Пише както на каталонски, така и на испански. Автор е още на пиесите „Верига от думи“ (награда „Борн“ за театър през 1995 г. и награда на критиката „Serra d’Or“ за най-добра творба на каталонски за 1996 г.), „Дакота“ (приз „Игнази Иглесиас“ за 1995 г.), „Гауди“ (мюзикъл, заедно с Алберт Гиноварт, 2002 г.). Сред по-новите му произведения са „Карнавал“ (2005), „Канкун“ (2007), „Бурунданга“ (2009).

Филмът „Fragile“ на Жауме Балагеро е по сценарий на Галсеран, а „Методът“ на аржентинеца Марсело Пинейро е адаптация на „Методът Грьонхолм“.

НОВО!

Купи билет за 60 секунди!

Comments are closed here.