17 юни 2019, 15:04

Летен уъркшоп по актьорско майсторство за деца

Студио „Дефисто“ съвместно със Сатиричен театър „Алеко Константинов” търси талантливи деца за летен уъркшоп по актьорско майсторство през юли. Едномесечният процес ще се ръководи от известния режисьор и педагог Димитър Еленов. Децата ще усвоят елементите на актьорската професия, репетирайки образи на любими герои и ще се забавляват чрез етюди и игри.
 Кастингът ще се проведе на 30 юни (неделя) и 1 юли (понеделник) 2019 г. Желаещите да участват да заповядат пред Сатиричен театър “Алеко Константинов” в 10:00 часа на тези дати.
 Приемат се деца от 6 до 18 години.
 Младите кандидат-артисти трябва да изпълнят стихотворение или песен по техен избор, или да разкажат смешна история или виц.
 Репетициите ще се провеждат всеки ден от 10:00 ч. до 13:00 ч. и от 14:00 ч. до 17:00 ч. в периода от 1 до 31 юли.
 По време на процеса участниците ще си партнират с актьори от Сатиричния театър.
 Участниците в работилницата ще интерпретират образи от драматургични текстове на Уилям Шекспир, чиято премиера ще бъде в началото на следващия театрален сезон. И някои от преминалите успешно курса ще имат възможност още от есента да станат част от трупата на Студия “Дефисто”.
 За целия период на репетиции таксата е 240 лв.
 В театралната работилница децата ще се учат да работят в екип, да общуват, да изразяват себе си и емоциите, които ги вълнуват, ще повишaт говорната и двигателната си култура, ще развият нови комуникативни качества. Курсът ще спомогне за развиване на детското въображение и творческо мислене.
Лятото е прекрасна възможност децата да прекарат време близо до сцената, да усетят магията на театъра и да разкрият таланта си.

 За информация: 0889966515, 0887276701.

This post was written by Ina Shkarova