Волпоне

от Бен Джонсън
Сценична версия, постановка и музикална среда Здравко Митков
Сценография Невяна Кавалджиева и Лилия Бабунова
Участват Георги Мамалев, Димитър Живков, Мартин Каров, Стефан Щерев - Чечо, Антон Радичев, Нона Йотова, Рада Кайрякова, Михаил Сървански, Кирил Ефремов, Добрина Гецова
Гледайте на:
19 октомври 2017 19:30
Място Голяма сцена
Продължителност 2:10
Антракт Да
Цена на билетите 8, 10, 12, 16 лв.

Описание

„Волпоне или Лисицата” на Бен Джонсън е една от най-големите и известни сатирични комедии в световната драматургия. Писана преди повече от 400 години, тя не е загубила нищо от блестящия си хумор и сатиричната си острота. Защото алчността и човешката ненаситност преминават през епохите и сякаш се възпроизвеждат във все по-уродливи форми.
Персонажите на „Волпоне” са се скупчили като лешояди край „умиращия” богаташ Волпоне, който, подпомаган от слугата си Моска, се развлича като търси все по-перфидни начини за лично обогатяване. Играейки си с алчността на своите „приятели”, той ги кара доброволно да му правят скъпи подаръци, да му завещават богатствата си, да му отстъпват жените си и т.н.

Спектакълът е селекциониран за участие в

 • ХХІ Международен театрален фестивал “Варненско лято” (1 – 11 юни 2014)
 • Театрални празници “Звездите на театъра” в Разлог (24 – 30 юни 2014).

 

Volpone_poster

 

4 коментара

  :

  Поздравления за играта и на опитните и на младите актьори!

  :

  Боже, колко некадърност, Боже….толкова елементарно читалищно-селско ниво на театро….жалки пластически решения на сцената, напън до небесата, за да звучи поне малко достоверно.

  :

  Публиката в залата искрено се забавляваше и аплодира възторжено актъорите…т.е показа своето одобрение към работата на целия екип. Не разбрах защо.
  Една млада актриса ме впечатли ,но нищо повече.

  :

  С приятелите ми отидохме в последния момент, хей така съвсем спонтанно. Нямахме конкретни очаквания, но бяхме много приятно изненадани! Истинско забавление, много хумор, много интересни ситуации и персонажи и разбира се – невероятната игра на всички актьори! Препоръчвам го на всеки, който иска да се посмее, да се отпусне от ежедневните грижи за няколко часа и да презареди с усмивки и положителни емоции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Медиите за "Волпоне"