Столетие мое

от Мишел Лоранс
Превод и постановка Владимир Петков
Декор Петър Митев
Костюми Анна Пелтекова
Музика Мартин Каров
Пластика Татяна Соколова
Участват Стоянка Мутафова, Йорданка Стефанова, Росица Александрова, Полин Лалова, Тодор Беров
Гледайте на:
3 май 2017 19:30
Място Голяма сцена
Продължителност 1:30
Антракт Не
Цена на билетите 10, 12, 14, 20 лв.

Описание

Стотният рожден ден на Малу е повод да се събере на тържествена вечеря цялата й фамилия. Около шармантната някогашна парижка знаменитост кръжат нейните дъщеря, внучка и правнучка, забавляват я със своите дребни женски задявки, суети и своенравия. Неочаквано изваждането на един стар грамофон отприщва разплитането на дълбоко крити тайни…

В образа на Малу може да открием много от чертите на самата Стоянка Мутафова – жена с неустоим чар, успяла да се наложи във висшето общество – сред интелектуалния и финансов каймак на Париж, благодарение на ум, неизчерпаема работоспособност, гъвкавост в контактуването с мъжете. Жена, която е била център на обожание и внимание с десетилетия. Не случайно Малу с неприкрито кокетство си припомня, как е въртяла около малкия си пръст любовници с по 25 години по-млади от нея. Тъй като героинята на Малу е някогашна моделиерка, а и като се има предвид името Габриел, би могло да се приеме, че Мишел Лоранс донякъде се е вдъхновила и от биографията на Коко Шанел.

 

Със спектакъла „Столетия мое” Сатиричният театър отбеляза 90-годишнината на СТОЯНКА МУТАФОВА през 2012.

 

5 коментара

  :

  Разкошна Стоянка Мутафова! Всеки трябва да я гледа на живо поне веднъж в живота си, а ако е възможно и повече пъти. Както се казва, Бог на небето, Стоянка Мутафова на земята!

  :

  Koga pak shte davat tazi postanovka? Vazmojno li e da e samo edin den v programata na teatara?
  Blagodarya predvaritelno za otgovora.

  :

  Koga shte davat postanovkata otnovo?i kato cqlo koga shte uchastva Stoqnka v nqkoe predstavlenie-mnogo iskam da q vidq na jivo…

  :

  Страхотна актриса!

  :

  Наистина страхотна постановка, страхотна игра на една голяма артистка, влиза в душите атмосферата на изключителната, вечно млада,неувяхваща героиня, запомняща се и уникална! Поклон пред таланта на изключителната Стоянка Мутафова!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Медиите за "Столетие мое"