Името

от Матийо Делапорт и Александър дьо Ла Пателиер
Превод Михаил Билалов и Снежина Русинова-Здравкова
Постановка Здравко Митков
Сценография Петър Митев
Мапинг Димитър Иванов
Участват Михаил Билалов, Николай Урумов, Ана Вълчанова, Богдан Казанджиев, Ирина Първанова
Място Голяма сцена
Продължителност 1:40
Антракт Не
Цена на билетите 14, 16, 18, 30 лв.

Описание

Нищо не предвещава, че вечерята в семейство Гаро ще протече така бурно. Елизабет пак си играе на мароканска кухня, а Пиер е толкова зает с търсенето на ключовете за мазето, че вместо да домакинства, включва приятелите си от детинство Клод и Венсан в играта „намери изгубеното и получаваш вечната ми признателност.“ Съпругата на Венсан както винаги закъснява и докато чака идването на бременната Ана, компанията започва още една игра – „отгатни името на детето“. Когато най-сетне Венсан разкрива изненадата как ще кръсти сина си, името предизвиква смут и вълна от протести. Спорът се разгорещява, засягат се деликатни теми и преди да се стигне до десерта, наяве излизат дълбоко погребани тайни и дълго таени обиди…

Комедията на Матийо Делапорт и Александър дьо Ла Пателиер, високо оценена и от публика, и от критика, през 2010 достига своя театрален триумф в Париж с 250 представления и получава 6 номинации за наградите „Молиер“ пред 2011. 

Награда „Икар 2017“ за най-добър спектакъл.

Номинация за наградите „Икар 2017“ за поддържаща женска роля на АНА ВЪЛЧАНОВА.

Imeto_poster_67x98_CMYK

18 коментара

  :

  Изключително много се забавлявах на “ Името „. Препоръчвам на всички , които искат да прекарат наистина забавни час и половина. Не препоръчвам за деца под 16г, само заради няколкото нецензурирани фрази по време на постановката. Страхотно изживяване и игра. Браво!

  :

  Страхотна постановка. Страхотна актьорска игра!

  :

  Дълбок поклон на целия екип! Силен и провокиращ текст, в най-добрите френски комедийни традиции, истинско тържество на духа. Брилянтна режисура и актьорска игра. Подарихте ми една прекрасна вечер и още не мога да спра да се усмихвам! Има надежда за Българския театър! Благодаря!

  :

  Невероятна игра.Ани Вълчанова бе изключителна.

  :

  Много забавна постановка! Препоръчвам я! 🙂

  :

  Изключителна постановка! Актьорите са на много високо ниво, както и самата постановка. Препоръчвам!

  :

  Пълна глупост. Съжалявам, че си загубих времето.

  :

  Прекрасна постановка! Прекрасен хумор без никакви пошлости, устроумен и забавен! Получих невероятно удоволствие! Благодаря ви!

  :

  Горещо препоръчвам на истинските почитатели на театъра да пропуснат тази постановка и да свършат нещо по-полезно. Струва си донякъде човек да се наслади на безспорно талантливата игра на Михаил Билалов и Николай Урумов, но като цяло в произведението липсва дълбочина и самият хумор на моменти е доста глуповат. Въпрос на избор!

  :

  Страхотна постановка! Интелигентен хумор и доста истини за отношенията ни … Актьорите бяха на висота. Браво!

  :

  Един приятел ми препоръча да не гледам „Името“ и тъй като познавам вкуса му, направих точно обратното. С две думи: умна пиеса, с брилянтен хумор и ситуации „по френски“. Благодаря за невероятната игра на Михаил Билалов, Николай Урумов и Ана Вълчанова. За първи път от много време насам съм на театър без да си гледам часовника. Забранено за хора без чувство за хумор! Останалите могат да гледат „Името“ няколко пъти. Препоръчвам горещо!

  :

  Отдавна не съм се смяла така а и всичките ми познати. Не очаквах имайки предвид три поредни неща, които съм гледала в Сатирата. Браво на Билалов и Урумов. Малко трудно намерихме места, но цялата фирма ще гледа през януари, Поздравления.

  :

  Невероятно преживяване! Страхотни актьори, отлична постановка! Забавлявах се искрено, въпреки че съм гледала и френски филм по темата! Бих повторила!

  :

  Прекрасен хумор и страхотна актьорска игра! Горещо препоръчвам постановката!

  :

  Ирина Първанова беше най-добра! Останалите преиграваха на моменти! Прехвалена пиеса!

  :

  Много ми хареса,чудесна постановка,заслужава си да се гледа!

  :

  Великолепна актьорска игра, прекрасна пиеса, която разкрива много истини за отношенията ни, и невероятната наслада, която изпитах, докато се наслаждавах на постановката! Радвам се, че имах удоволствието да гледам изпълнението на тези невероятни актьори в Разлог! Очаквам Ви с нетърпение и следващата година!

  :

  Забавлявах се през цялото време. Вечно актуална тема. Поздравления

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Медиите за "Името"