Хамелин

от Хуан Майорга
Превод Нева Мичева
Постановка Александра Петрова
Сценография Десислава Банкова
Фотограф Виктория Караколева
Участват Димитър Захариев, Павел Иванов, Надя Керанова, Мартин Христов, Иван Станчев, Калин Пачеръзки
Гледайте на:
7 декември 2017 19:30
Място Камерна зала "Методи Андонов"
Продължителност 1:30
Антракт Не
Цена на билетите 8 лв.

Описание

Какъв е светът, видян през очите на едно дете, и какъв е светът, който възрастните създават за своите деца? Възможно ли е да се бориш за промяна, когато ти самият си част от системата?

Модерен и прогресиращ град. Отдаден на работата си следовател поема тежък случай, който взривява общественото мнение и поставя в непримирим сблъсък човешкото с професионалното.

Пътят на полицейското разследване запалва светлините на Другия град, който сме свикнали да не забелязваме, за да ни отведе на мястото, където болката и обичта, насилието и състраданието експлодират, за да създадат оглушителния вакуум на мълчанието.

„Хамелин“ е една нова приказка за плъховете и хората. Провокира ни да погледнем, да се погледнем.

Хуан Майорга е роден 1965 година в Мадрид. През 1988 се дипломира в две специалности – Философия и Математика. Специализира в Германия и Франция. Става доктор по философия с дисертация върху немския философ Валтер Бенямин. В началото на кариерата си преподава математика, а по-късно Драматургия и Философия в Кралското висше училище за драматично изкуство в Мадрид. Ръководител е на катедрата по Сценични изкуства към Университет Карлос III, Мадрид. Автор е и на редица философски трудове, есета и статии, в които разглежда теми като историята, паметта, Европа, Аушвиц, връзката между културата и жестокостта, както и, разбира се, театъра.

Хуан Майорга е автор на над 40 пиеси, преведени на над 20 езика и поставени в над 30 страни.

С пиесата си „Хамелин“ (2005) Хуан Майорга печели испанската награда за сценични изкуства „Макс“ в четири категории, сред които тази за най-добър драматург и най-добро представление. През 2016 Хуан Майорга получава наградата Europe Prize Theatrical Realitiesнай-престижната европейска награда в областта на драматургията.

Награда „Икар 2017“ за дебют на режисьора Александра Петрова.

Номинация за наградите „Икар 2017“ за дебют на актьора Мартин Христов за ролите на Хайме и Хосемари.

NATFA-logo+text Спектакълът е дипломна работа на студенти от НАТФИЗ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Медиите за "Хамелин"