Тиква!

от Александър Урумов
Постановка Димитър Стефанов
Сценография Димитър Димитров
Композитор Михаил Шишков
Фотограф Симон Варсано
С участието на Димитър Живков
Гледайте на:
4 юни 2018 19:30
Място Камерна зала "Методи Андонов"
Продължителност 1:30
Антракт Не
Цена на билетите 14 лв.

Описание

„Тиква!” е една смешна и трогателна история на нещастно влюбен млад мъж. Една любовна история, защото нещастна или не – любовта си е любов и нищо не намалява нейната искреност. И колкото по-студена и безразлична е красавицата, толкова по-влюбен е героят. Всъщност, нашият герой изцяло прилича на онзи шут, който „забравил ранга свой и влюбил се във своята кралица”. Какво може да спре този погълнат от чувствата си, смешен в самозаблудите си и трогателен в наивността си младеж? Какво не би направил, за да бъде близко до своята кралица? Какво не би дал за един поглед или една усмивка? Влюбеният няма страхове, той е безстрашен. Единственият му страх е да не изгуби близостта на това съвършено създание, което го кара да страда и която го зарежда с вдъхновение. А когато тази фатална красавица дори не му обръща внимание, най-големият му страх е страхът от загубата на илюзиите. Защото любовта започва на игра и продължава като игра. Любовта си играе с хората – понякога с усмивка, понякога без милост. Но винаги, през всички времена и всички обстоятелства, любимата играчка на любовта си остава егото на човека. Да задраска своето его и да остане в плен на сладката илюзия или да избере мъчителната свобода, която всъщност няма да го направи свободен – това е дилемата. И безобидната и непретенциозна вкусна тиква има своето специално място в тази дилема. Защото именно чрез виртуозните си кулинарни умения героят намира път към своята красавица. В тази история аламинутите са емоционални послания, целувченият крем прелива от чувства, печената тиква е емоционален букет, изпълнен с кестени, стафиди и надежда, а Бьов Строганов си е чисто и просто едно фронтално и дори брутално предложение за брак.

Спектакълът беше селекциониран и представен на V Международен фестивал на спектаклите за един актьор “BGMOT” в Габрово (13 – 16 май 2014).

 

 

13 коментара

  :

  Много добро!

  :

  Много ми хареса – голям смях падна 🙂

  :

  Страхотна постановка, страхотен Митко Живков! Силно препоръчвам!

  :

  Страхотна постановка, невероятна игра на Димитър Живков! Разбира се, че текста на Сашо Урумов е страшно стойностен ! Много силно препоръчвам!

  :

  Прекрасно изпълнение на Димитър Жовков.! много смях и даже моята приятелка беше повлечена от актьора да вземе участие, което беше много забавно всичко 🙂

  :

  Чуден моноспектакъл! Димитър Живков е страхотен на сцената. Забавлявахме се и се възхитихме на играта и таланта му :).

  :

  Гениален! Не съм предполагала, че един единствен човек на сцената може да те умори от смях!

  :

  Отлична пиеса и страхотна актьорска игра. Горещо препоръчвам спектакъла.

  :

  Страхотна постановка и невероятно добър и талантлив актьор!!!

  :

  Постановката си заслужава гледането. Единственото, което не оправда очакванията ми е, че е очаквах да е малко по – смешна. Да, имаше забавни моменти, но не бяха толкова много, колкото ми се искаше. Иначе играта на Димитър Живков беше страхотна! Това момче е изключително талантливо! Сценарият много ми хареса. Постановката “върви“ много стегнато и не доскучава нито за момент. Димитър се превъплъщаваше брилянтно в различни образи. Много ми хареса и музикалното, и сценично оформление. Засегнати са и теми, върху които човек си струва да помисли. Препоръчвам с две ръце!!!

  :

  Чудесна постановка! Поздравления за актьора!!! Препоръчвам на всеки да отиде и да види с очите си.

  :

  Снощи гледах представлението – интелигентен текст, тънка ирония,талантливо поднесена символика, чудесна актьорска игра на млад,но много талантлив актьор. Смях, забава, провакация да се замислим за ценностите в живота.Авторът Сашо Урумов е спестил в анонса си по-горе внушението на чувството колко е хубаво да живеем с илюзии и колко е трудно да приемем техния крах в реалния живот. Прекрасно изживяване за час и половина – препоръчвам ви го!

  :

  Бях скеепттично надтроен, тъй като не харесвам моноспектакли, но този го препоръчвам на всеки, кокто иска да св посмее

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Медиите за "Тиква!"