Новите дрехи на краля

от Евгений Шварц
по приказки на Ханс Кристиан Андерсен
Постановка Бисерка Колевска
Сценография Свила Величкова
Композитор Петър Цанков
Хореография Зорница Петрова
Сценичен бой Емил Видев
Фотограф Елена Ненкова
Участват Димитър Живков, Михаил Сървански, Полин Лалова, Йорданка Стефанова, Ирина Първанова, Константин Икономов, Мартин Каров, Пламен Великов, Светломир Радев
Място Голяма сцена
Продължителност 1:15
Антракт Не
Цена на билетите 5 лв.

Описание

Тя е толкова сладичка и миличка, че сърцето на Хенрих винаги замира, когато я види. Вярно, че е Принцеса, а неговата свита са прасетата, но любовта, която пламва между тях, е от онези, каквито има само в приказките. В които на влюбените им се ще да си разменят поне 100 целувки накуп, а всички пречки да са заедно – подтик въображението и фантазията им да се развихрят смело. За това Принцесата ще дърпа бради наляво и надясно и няма да издава как се спи върху грахово зърно, а Хенрих ще измисля хитроумни планове да я спасява от натрапената сватба и ще тъче вълшебни дрехи.

 

Трябва да обичаме, да си играем, да бъдем искрени, да не прогонваме детето от себе си. Това е посланието на букета от три приказки на Андерсен.

Една прекрасна принцеса се влюбва в свинар. Това е недопустимо според кралския етикет. Но любовта е по-силна от фалшивите правила за добро поведение. Изобретателният Хенрих успява да защити любовта си и да надхитри лицемерните кралски придворни.

Бъдете деца, забавлявайте се. Не затръшвайте вратата на детската стая. Учете се от децата на искреност и фантазия. Отворете душата си и потънете в нашата цветна, забавна, смешна, романтична и красива приказка с щастлив край.

 

Бисерка Колевска

 Спектакълът е осъществен със съдействието на 

Посолството на Кралство Дания в София

 

NoviteDrehi_poster_art_67x98

8 коментара

  :

  Вълшебни декори и блестящи костюми! Браво!!!

  :

  Прекрасни актьори!! Вълшебни декори и костюми! Страхотни сте! Браво:) Излизането на актьорите след спектакъла на 1 юни беше страхотен жест към децата.

  :

  Прекрасна, весела постановка с отлични актьори! Супер е!

  :

  Много добро представлени с добра актьорска игра, костюми, цветни и весели декори. Свежо и за малки деца на 3-4 и за по-големи – на 8-9 години. На мен като родител също ми допадна.

  :

  Много ни хареса! Браво на актьорите! Прекрасни декори, забавен сюжет – както за децата, така и за родителите 😉

  :

  Влюбена съм в тази постановка..декори..костюми..музика..актьори..Благодаря Ви Артисти!

  :

  Невероятно представление и за деца, и за възрастни. Страхотна актьорска игра, диалози, костюми, декори и настроение.

  :

  Много много хубави решения за многофункционални декори и костюми на прекрасните актьори! И супер находчиви актуализациии на дреболии от диалога!!! Брáви! Препоръчвам на всички мислещи деца и родители да посетят пиесата!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.